Цибуля Ткаченківський - це високоврожайний і лежкий сорт цибулі, який підходить для вирощування практично в будь-якому регіоні України. Він також може бути вирощений у південних регіонах Європи з насіння, а в решті регіонів - з розсади та сівби. Цибуля Ткаченківський є універсальним сортом, що містить багато поживних речовин, сухої речовини до 13,5%, цукрів та ефірних олій, що відповідають за гостроту. Він може використовуватися для різних цілей та страв. Сорт характеризується середньостиглістю, гострим смаком, округлою або округло-овальною формою цибулин, жовто-коричневим кольором сухої луски та білою м'якоттю з прозеленню у верхній частині. У масі цибулина сягає 110-150 г, а врожайність становить 35-54 тонни на гектар. Сорт Ткаченківський можна вирощувати для зберігання, тому що він гострий і має гарну лежкість, яка становить 7-8 місяців. Лук Ткаченковський був виведений Інститутом Овочеводства та Баштанництва (ІОБ НААН). Рекомендується ранньовесняна посадка насіння. Як тільки зійдуть снігу, на обрану, скопану і удобрену з осені ділянку розташовують плівку, щоб підготувати землю (прогріти її) для посадки цибулі. У день сівби знімається укриття, пробиваються борозенки, проливаються гарячою водою і на глибину близько 2 см садять насіння, засипаються землею. Верхнім тонким шаром можна використати ще й перегній. Плівку повертають на грядки до появи сходів, потім її забирають. У міру зростання цибулі необхідно стежити за бур'янами та видаляти їх, щоб вони не заглушили культуру. Важливим етапом у вирощуванні цибулі Ткаченківський є проріджування. Перший раз рослини проріджуються при досягненні у висоту 7-10 см. Протягом трьох наступних тижнів виконується полив та розпушування. Друге та третє проріджування роблять з рівним за часом проміжком у 3 тижні. В результаті третього проріджування між цибулинами відстань повинна становити не менше 10-15 см. Існує кілька способів прискорити повне дозрівання цибулі на грядці, і один з них – це розгортання. Виконується воно лише у другій половині терміну вегетації рослин, коли перо жовтіє. Процес полягає в тому, щоб головки цибулин на ½ виглядали з ґрунту. Відгрібають землю садовим інструментом. Такий прийом дозволяє отримати міцні та великі цибулини, які одержують більше сонячних променів і як результат зберігаються ще краще. Важливо не залишати надто глибокі ямки навколо цибулин і не пошкоджувати їх під час розчищення землі. За два тижні після цього врожай повністю дозріває. Лук Ткаченковський - це відмінний вибір для тих, хто шукає універсальний сорт цибулі з високою врожайністю та гарною лежкістю. Він має гострий смак та відмінні смакові якості, а також є толерантним до хвороб. Дотримуючись рекомендацій щодо вирощування, ви зможете отримати міцні та великі цибулини, які зберігатимуться довго і збережуть свої смакові якості.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Культура | Цибуля |
Тип продукції | Посівний (насіння) |
Сорт/Гібрид | сорт |
Група стиглості | Середньостигла |
Класс семян | Еліта |
ГМО | Ні |
Колір плоду | Золотистий |
Країна виробник | Україна |
Насіння в упаковці | 50 шт. |
Ботанічні характеристики | |
Тривалість життя | Дворічні |
Висота рослин | Середньорослі |
Холодостійкість | Так |
Посухостійкість | Так |
Стійкість до вилягання | Так |
Агрономічні характеристики | |
Тип вирощування | Універсальні |
Строки посіву | Березень, Квітень |
Строки дозрівання | 115 дн |
Характеристики насіннєвого матеріалу | |
Схожість | 95 % |
Упаковка | |
Упаковка | Пакет |
Інформація для замовлення
- Ціна: 0,95 ₴